Wim - acteur


Wim

Wim Hoste (°1956) was aanvankelijk één van de drie vaste "mannen" binnen ons gezelschap, naast Bernard en Luc. Dank zij het gezelschap van Hannes en Stijn is het mannelijke aandeel gelukkig gegroeid (en verjongd)... weliswaar nog niet in de meerderheid, maar toch...


Sinds 1993 is hij actief als acteur met allerlei rollen op zijn palmares (pantoffelheld, postbode, begrafenisondernemer, e.v.a.), maar we moeten het toegeven: als we hem onder de sloef zien liggen van, zeg maar, een dulle trien als Linda, dan vinden we Wim op z'n allerbest! 


Los daarvan stelt Wim ook graag andere talenten ter beschikking van de groep. Hij is bijvoorbeeld de man die telkenjare het plan/ontwerp van de scène uittekent en die steeds alert is als het technische uitdagingen betreft (niet ieder auteur is zich bewust van de soms niet zo evidente technische toestanden die bij een voorstelling komen kijken). Ook is hij het die sinds een aantal jaren onze persoonlijke toneelboek samenstelt aan de hand van alle in het West-Vlaams vertaalde teksten die hij van iedereen doorgespeeld krijgt.


Leuk aspect: Wim is van bij het begin van de repetities telkens weer de eerste die zijn tekst uit het hoofd kent. Daardoor is hij een stuk méér op zijn gemak dan de rest en kan hij zich permitteren ook met andere zaken bezig te zijn. Is het dan verwonderlijk dat op hem beroep gedaan wordt als één van ons zich plots niet meer kan herinneren wààr hij/zij zich op dàt moment hoort te bevinden of wélke deur nu weer die keukendeur is...?

Johny Appelmans

B&B Stille Rust

2017

Frans Windey

Vrijgezellen...

2018

Marcel Lamoureux

Een terraske...?

2019

Gilbert/Charles Buyse

D' 1ste viole

2020